Hr En
Naslovna  >  Vijesti  >  Cap4App studijsko putovanje

Cap4App studijsko putovanje

Beč i Graz, 29. svibnja - 2. lipnja 2017.g. - Studijsko putovanje organizirano je u okviru projekta Hrvatske gospodarske komore - Cap4App (Jačanje komora i partnerskih institucija za pomoć malim i srednjim poduzećima u organizaciji naukovanja), financiranog iz programa Erasmus+.  
 
Program s temom osposobljavanja  savjetnika za naukovanje,  osigurali su projektni partneri iz Austrijske federalne komore (WKO). Na putovanju su sudjelovali projektni partneri iz SEECEL-a i HZZ-a, te predstavnici 12 županijskih komora i HGK središnjice.
 
Progam  je  trajao od 29.5. do 2. 6. 2017. g. i obuhvatio je predavanja, radionice i posjete Austrijskoj federalnoj gospodarskoj komori, Gospodarskoj komori u Beču (WKW), srednjoj turističkoj školi WKO-a - Modul u Beču, uvid o ulozi Instituta za istraživanje i razvoj strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (IBW), posjet radionicama za naukovanje u kompanijama Opel i Figlmuller u Beču i Magna u Grazu, radionicama WIFI-a, Talent centru Gospodarske komore Štajerske i Sveučilištu primjenjenih znanosti (stručni studiji) u Grazu te BAUAkademie u Štajerskoj.

Tijekom posjeta dobiven je uvid u ulogu WKO, njen stvarni angažman u sustavu obrazovanja, posebice strukovnog i to inicijalnog i cjeloživotnog, uvid u procedure organizacije naukovanja za što ima javnu ovlast i prakse u poduzećima, istraživanja kompetencija traženih na tržištu rada, ulogu u kreiranju kurikuluma, uključenost u sustav profesionalne orijentacije i  povezanost i komunikacija sa svim dionicima obrazovanja.

Više o samom projektu, možete pronaći ovdje.
SEECEL operativni jezik je engleski. Ovdje možete pročitati sažetak sadržaja na hrvatskom jeziku.
Print page
Show Desktop view