Hr En
Naslovna  >  Vijesti  >  Mladi i poduzetništvo - Izgradnja partnerstva

Mladi i poduzetništvo - Izgradnja partnerstva

Brisel, 14. prosinca 2016. - Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe je sudjelovao na međunarodnom seminaru pod nazivom 'Mladi i poduzetništvo – Izgradnja partnerstva', u organizaciji Europske komisije, Glavne uprave za obrazovanje i kulturu.

Seminar je okupio više od 60 sudionika iz vrlo različitih područja: rada s mladima, nevladinih organizacija, javnih tijela i agencije, organizacije mladih, mlade ljude, znanstvenike, praktičare, stručnjake, poduzetnike - koji se bave temom mladima, obrazovanja, učenja i socijalnog poduzetništva.

Cilj seminara bio je raspraviti saznanja u sveobuhvatnoj paneuropskoj studiji 'Mladi i poduzetništvo – Izgradnja partnerstva', i tako uvesti studiju u završnu fazu. Seminar je također poslužio i kao platforma za razmjenu peer-learning iskustava te povezivanje i eventualne buduće suradnje.

Poduzetništvo može biti moćan alat koji omogućuje pojedincima, organizacijama i zajednicama da se uspješno ulove u koštac s višestrukim suvremenim izazovima. Međutim, mnogi su mišljenja da poduzetništvo i učenje za poduzetništvo nadilaze sferu poslovanja i izgrađuju kolektivnu inteligenciju za prepoznavanjem potencijala i deficita te pružaju podršku mladim ljudima u namjeri da postanu poduzetni.

SEECEL-ove predstavnice su bile ravnateljica Efka Heder i pomoćnica ravnateljice Maja Ljubić. 
SEECEL operativni jezik je engleski. Ovdje možete pročitati sažetak sadržaja na hrvatskom jeziku.
Print page
Show Desktop view