Hr En
Naslovna  >  Vijesti  >  Promocija dualnog obrazovanja

Promocija dualnog obrazovanja

Zagreb, 8. ožujka 2018.g. – održana je konferencija u organizaciji Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore kao dio Komorinog projekta poticanja dualnog modela strukovnog obrazovanja s ciljem predstavljanja osposobljavanja za mentore.

Okupilo se preko 50 sudionika, među ostalim predstavnici tvrtki, strukovnih škola, ministarstava i agencija. Konferenciji je prisustvovao i pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo.

Glavni predavači bili su Michael Härtel iz njemačkog Saveznog instituta za strukovnog obrazovanje te Mile Živčić iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Jan Ebben, voditelj Komorinog projekta „Dualno obrazovanje“, u svom je izlaganju predstavio njemački pravilnik o osposobljenosti za mentora.

Na panel-raspravi o jakim i slabim stranama mentorskog sustava u Hrvatskoj sudjelovali su Darko Grgurić, Trgovačka škola Zagreb, Božo Pavičin, Hrvatska gospodarska komora, Kurt Schmid, Institut za gospodarsko istraživanje obrazovanja iz Beča i Davorka Schmidt, Ministarstvo znanosti i obrazovanja.  

Zaključak panel-rasprave se najviše osvrnuo na reformu strukovnog obrazovanja i sustavniji pristup osposobljavanja mentora kod poslodavca.

SEECEL operativni jezik je engleski. Ovdje možete pročitati sažetak sadržaja na hrvatskom jeziku.
Print page
Show Desktop view