Hr En
Naslovna  >  Razvojna područja  >  SBA

SBA

Zakon o malom i srednjem poduzetništvu (SBA) predstavlja set od 10 principa koji bi trebali usmjeriti dizajn i provedbi politika kako na EU tako i na nacionalnom nivou.

Zakon o malom i srednjem poduzetništvu predstavlja najvažniji zakon koji će pomoći u ostvarivanju ciljeva strategije za Europu 2020.

Ljudski kapital kao dio procesa Zakona o malom i srednjem poduzetništvu, najvažnija je tema koja pomaže ostvarenje ovih ciljeva.

Kao što je navedeno od strane Europske komisije: Ono cilja unaprijeđenju cjelokupnog pristupa poduzetništvu, trajno usidrenje principa: ‘’Počnimo od manjeg’’ u kreaciji politika od propisa do javnih službi i promoviranju rasta malih i srednjih poduzeća pomažući im u rješavanju preostalih problema koji otežavaju njihov razvoj.
 
Od 2014.g. SEECEL je službeno postao peti partner u procjeni Zakona o srednjem i malom poduzetništvu, zajdeno s Europskom komisijom, Europskom zakladom za stručnu izobrazbu, Europskom bankom za obnovu i razvoj te Organizacijom za ekonomsku suradnju i razvoj.

Zajedno s Europskom zakladom za stručnu izobrazbu , razvijen je ‘’Plan u četiri točke’’ za period 2014.-2017.g. kako bi podržali regiju pretpristupnica u procesu provedbe procjene sposobnosti poduzeća u oviru procjene Zakona o malom i srednjem poduzetništvu.

U sljedećem periodu, SEECEL-ov zadatak posvećen je izgradnji analizi kapaciteta politika Zakona o malom i srednjem poduzetništvu regionalnih eksperata u dimanzije ljudskog kapitala Zakona o malom i srednjeg poduzetništva kao i aktivno sudjelovanje u procjeni istog zakona u zemljama pretpristupnicama.

SBA 2016  Letak
SBA 2016 Publikacija
SME Policy Index Western Balkans and Turkey 2016 – Assessing the implementation of the Small Business Act for Europe
Competitiveness in South East Europe A Policy Outlook
   
Video kao alat za učenje

SEECEL operativni jezik je engleski. Ovdje možete pročitati sažetak sadržaja na hrvatskom jeziku.
Print page
Show Desktop view